Ryhmä R & muut

Ryhmä R & muut

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kevään merkit

Koska kevät on saapunut kohinalla myös tänne Hämeeseen, on ruvennut tämän ämmän juoksukenkää piiiiitkästä aikaa vipattaa. Viimeksi olenkin käynyt juoksemassa vissiin kesällä koirien kanssa. Joten tänään valjastin Röllin ja Roosan vetokamppeisiin ja itseni juoksuvermeisiin ja käytiin koittamassa, miten se meno sujuu. Itse olin varsin skeptinen, kun viimekerrasta on tosiaan kauan ja en tiedä, koska olisin viimeksi ollut yhtä epäaktiivinen liikkuja talvisella kuin mitä tänään. Kaikesta huolimatta lenkki oli "menestys"! Ihan huisi fiilis ja Roosan tehtävä sykemittarin roolissa toimi tälläkin kertaa - kunhan Roosa pysyy ravilla, pystyn minä juoksemaan vaikka maailman tappiin. Näin kärjistettynä. Tehtiin ihan vain lyhyt, reilu 3km lenkki ja se rullasi tosi hyvin, jonka vuoksi otettiin tässä pieni pätkä ennen kotipihaa reippaampaa tahtia. Keskinopeus oli huisit 10,1km/h - ja minä kun ajattelin, että jos tässä kevään aikana saisi pikkuhiljaa hilattua keskinopeuden edes siihen 10km/h. Ihan uskomatonta! Noh. Eiköhän tässä vielä takaiskujakin kohdata - eikä koskaa tiedä, kuinka paljon tällä kertaa jaksan ja viitsin lenkkeillä.


Riesa opetteli ihan yksin oloa sen aikaa kun olin aikuisen kanssa lenkillä ja kun olin vaatteet vaihtanut, läksin "jäähdyttelemään" Riesan kanssa kävelylle. Löydettiin reissulla myös kevään ensimmäinen leskenlehti, jonka kanssa yritin saada pennun kuvaan, noh, tässä tulos. Otin matkalla muutaman istu-käskyn ja lisäksi koitin palkkailla katsekontaktista sekä pyöräilijöiden ja autojen ohittamisesta jos/sitten kun ei kiinnittänyt huomiota niihin. Matkalla oli yhdellä pihalla aika pelottavia pieniä haukkuvia valkoisia koiria (japaninpystykorvia), mutta onneksi siitäkin jännityksestä päästiin ylitse. Muutoin oikein reipas pieni!

Kotosalla on treenattu maahanmenoa ja siirretty istumisharjoittelut myös pihalle sekä "liikkeestä" tapahtuviksi jutuiksi ja aika kivasti kyllä toimii. Satunnaisesti jää jokin käsky huomiotta, mutta en pidä vaarallisena, onhan tuo vielä todella pieni. Maahanmenossa olen ruvennut häivyttämään pikkuhiljaa "houkuttelevaa" kättä pois. Koirien ruokienlaiton ja ihmisten ruokailun aikana on harjoiteltu pois-käskyä ja käsimerkistä tuo saattaa jo hieman peruuttaakin!


Kelit alkavat helliä meitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti