Ryhmä R & muut

Ryhmä R & muut

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Alkusanat

Pidin aiemmin blogia toisella nimellä ja osoitteella, mutta jotenkin tuntui että sen elämä on tullut tiensä päähän. Aloitin "Pässinpäitä ja mussukoita"-blogin kirjoittamisen kun minulla vielä oli edellinen poni ja meillä kaksi koiraa. Elämä on vienyt asioita, mutta myös tuonut uutta. Nykyään vahvuuteen kuuluukin siis jo edellisestä blogista tutut kk saksanseisojanarttu Roosa, dreeveriuros Rölli sekä welsh part bred-tamma Asta. Näiden lisäksi tämän vuoden puolella kuvioihin on astuneet mukaan risteytyskani Hilla sekä kk saksanseisojanarttu Riesa. Tässä miniesittelyt eläimistämme.

Asta on Tanskasta vieroituksensa jälkeen minulle Suomeen muuttanut herkkis welshin ja enkkutäykin risteytys. Tavoitteena tämän nyt kaksivuotiaaksi kääntyneen kanssa on opetella rauhaisaa elämää ja pikkuhiljaa opiskellaan valjaisiin, jotta jossain välissä saataisiin aisojen väliinkin poni. Toivottavasti joskus siitä tulee vielä kenttäratsu ja pelottomasti elämään suhtautuva aikuinen.

Roosan (s. 04/2010) piti olla meille kantanarttu, mutta se jouduttiin steriloimaan kaksivuotiaana. Se on "perusseisoja" luonteeltaan, virtaa ja hömppäenergiaa löytyy, huumorintajua unohtamatta. Pienestä se ei ota nokkiinsa, jos isostakaan. Kesät Roosa harrastaa agilityä ja tavoitteena olisi kyllä joskus kilpailla ihan hyväksytyinkin tuloksin, muutoin Roosa on metsästyskäytössä, KAER-kokeista sille saatu paras tulos on NUO1.

Rölli (s. 04/2011) on yhdistelmä lempeyttä, rauhaarakastavuutta ja puolustushalua "omastaan". Se on äärimmäisen kiva harrastuskaveri jos vain huomion saa pidettyä itsessään ja tällöin todella tarkka tekijä, oli kyse sitten tokoilusta, agilitystä tai rally-tokosta. Tälle vuotta tavoitteena olisikin aloittaa kisaaminen rally-tokossa sekä jatkaa agilityuraa, mielellään hyväksytyin tuloksin.. metsästyskoirana se kehittyy kokoajan ja ajaa niin jänikset kuin ketutkin - välillä tosin intoutuu yhä myös sorkan perään, vaikka melko hyvin onkin saatu tätä ominaisuutta kitkettyä.

Hilla (s. 10/2014) on kipakka leijonanharjaksen ja rexin risteytys, jonka aitaukseen ei taida olla kenelläkään asiaa, jos neiti itse siellä on paikalla. Pääasiassa se saa olla vapaana kun ollaan kotona, mutta jos se alkaa ämmäilemään tai vaihtoehtoisesti keskittyy vain huonekasvien harventamiseen, joutuu se aitaukseensa oleilemaan. Se kyllä viihtyy onneksi siellä hyvin ja menee ihan itse useimmiten suoraan sinne, kun tilaisuuden saa. Hilla tulee hyvin toimeen Roosan ja Röllin kanssa, mutta Riesasta se ei ihan hirmuisesti tykkää.

Riesa (s. 01/2015) on nyt päivää vaille 9-viikkoinen ja yhteistä elämää on takana 8 päivää.. melko rohkealta tämä pieni vaikuttaa ja virtaa riittää. Sen verran on "treenattu" että katsekontaktin alkeet rupeavat olemaan hallussa, narussa kuljetaan melko hienosti yksin lenkkeillessä (mutta Roosan ja Röllin seurassa lähinnä roikutaan niiden pannoissa/hihnoissa) ja istuminen ruokaa/ulospääsyä odottaessa rupeaa sisäistymään. Vapaanalenkkeillessä Riesa on omimmillaan metsässä, mutta toki se voi johtua myös siitä, että siellä on vähiten lunta ja märkää :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti