Ryhmä R & muut

Ryhmä R & muut

torstai 26. maaliskuuta 2015

Eläinlääkäriä ja touhuilua

Maanantain vastaisena yönä Roosa oli kovin levoton, vinkui ulospääsyä ja tärisi. Lopulta se alkoi pihalla oksentelemaan, mutta sitten jossain kohtaa aamuyöstä onneksi rauhoittui ja malttoi nukkua aamuun. Aamulla annoin sille vähän tonnikalalla maustettua vettä ja kun käytiin Senjan kanssa lääkärissä, oli nekin vedet oksennettu ja Roosa kovin kipeän oloinen. Alkuiltapäivästä päästiin eläinlääkäriin ja koira tippaan nestettä saamaan. Onneksi puhelimessa epäilty haimatulehdus vaikutti tässä kohtaa jo poissuljetulta - tosin toinen epäilyn aihe oli vierasesine, eikä sekään erityisen mieltä ylentävä vaihtoehto. Puoli litraa nestettä ja oksennuksenestolääkkeen saaneena lähdettiin sitten koiran kanssa kotio seurailemaan tilannetta. Kotona sitten jatkettiin tonnikalaveden kaa ja pikkuhiljaa rupesin lisään annoksiin naudanmahaa ja broiskua. Eilen illalla Roosa sai sitten jo normaalin ruoka-annoksen ja vaikuttaa siltä että säikähdyksellä selvittiin tästä(kin) koettelemuksesta. Seuraava eläinlääkärireissu onkin sitten huomenna, kun on Riesan eka rokotusaika.

Mitäs muuta? Mä olen kärsinyt viikon verran taas päänsärystä ja meidän ulkoilut ja treenailut on olleet vähän sen armoilla, että mikä on vointi missäkin kohtaa. Ollaan Riesan kanssa alettu treenata sivulletuloa ja maahanmenossa/istumisessa ruvettu vähän pidentämään aikaa, mistä palkinnon saa. Tuo pentu kasvaa ihan järjetöntä tahtia ja jännään, onko 10kg mennyt rikki kun huomenna eläinlääkärillä käydään vaa'alla. Ulkona on ruvennut reviiri laajentumaan ja hajut kiinnostamaan, joten enää ei viitsi edes kutsua Riesaa, ellei ole tietoinen, ettei sillä ole mitään tutkittavana juuri sillä hetkellä. Narussakulkeminen sujuu aina vain paremmin, myös laumassa (kaikilta koirilta). Ja hitsit kuin voi pentu olla tyyni - Senjalla oli sunnuntaina synttärit ja puhallettiin läjä ilmapalloja. Riesa rupesi siinä yhtä palloa vähän tökkimään ja me jäätiin Ilkan kanssa jännäämään, mitä tapahtuu. Noh, pentu poksautti hampaillaan pallon, eikä sen silmätkään värähtäneet. Siitä se idea sitten lähtikin, ja lopulta piti yrittää kieltää pentua poksauttelemasta palloja, että edes jotain olisi jäljellä myös päivän päätteeksi. Kolme palloa taisi selvitä päivästä.

Eilen käytiin Sukulassa ja mulla oli ajatuksena että olisin ehkä jotain vähän konkreettisempaakin tehnyt Pastan kanssa, mutta niinhän se sitten jäi harjaamiseen se homma. Tammat olivat kovin kevytkenkäisellä fiiliksellä (niinkuin yleensäkin) ja vauhtia piisasi. Kaikenlisäksi Riesa oli mun seuranani about kokoajan, kun huokaisin jo helpotuksesta että muut ihmiset ja koirat meni sisälle, saan tehtyäkin ponin kanssa jotain, mutta sitten minuutin päästä Mervi pääsi Riesan takaisin ulos, kun "sillä oli ikävä". Noh, ei siinä mitään sit kai, en vain uskalla Riesan kanssa ottaa ponia tarhasta, etenkin kun molemmat ovat energisellä ja ponppivaisella fiiliksellä. Nypin sitten vähän Pastalta lisää tukkaa, jos siitä joskus saisi siistin ponin taas! Perjantaina pitäisi saada kaviot taas hoidetuksi kun Terhi tulee vuolemaan.

Ohessa vielä läjä kakkalaatuisia kuvia näistä kahdesta rakkaasta mussukasta. Ilkka totesi kun tuli Pastaa ja mua katsoon ja kun Lili ja Pasta lähti taas vetään runtua että "oho, siitähän on kasvanut kirahvi". Oke. Harmi ettei se kuvissa ole yhtään niin kaunis kuin mitä oikeasti. Vai onko se oikeasti sennäköinen kuin näissä kakkakuvissa, mutta luonnossa kun sitä katson, on mulla jotkut kaunistavat prillit päässä joiden läpi sitä katselen?


Pelkkää jalkaa!

Maria sanoi kasvattavansa näitä älykkäännäköisiä koiria <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti