Ryhmä R & muut

Ryhmä R & muut

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Uusien lenkkimaastojen valloitusta

Hetkellisesti rupesi jo meikäläisen flunssa rauhoittumaan ja käytiin sen kunniaksi eilen pidemmällä lenkillä metsässä Ilkan, Roosan ja Riesan kanssa. Maalla ei Riesa ollutkaan aiemmin käynyt kuin vähän pihanympärystää katselemassa. Aiemmin päivällä se kävi kyllä ampumaradan talkoissa ihastuttamassa ja tapasipa siellä 9-viikkoisen norjan harmaan hirvikoirankin - joka aluksi oli hieman epäilyttävä, mutta koiraksi sen todettuaan alkoikin rajut leikit. Noh, kuitenkin, Riesa on kyllä jo melko uskalias metsänkävijä ja satunnaisesti häviää jo joksikin hetkeksi näkyvistäkin. Kerran se on päästänyt Roosamaisen serenadin luultuaan hävittäneensä minut ja siinä saikin sitten rääkkyä melkoisen kovaa, että sai hädissään suuntaan x juoksevan pennun tajuamaan, että mä olen ihan eri suunnalla.. hajut alkavat jo kiinnostaa aika paljon, mutta onneksi metsässä korvat ovat paikoillaan paljon tehokkaammin kuin mitä tutussa pihaympäristössä, jossa täytyy jo ensin varmistaa että pentu on kuulolla, ennenkuin rupeaa muuta pyytämään.

Torstaina käytiin myös uusissa lenkkimaastoissa, kun Rölli narussa ja Riesa vapaana käytiin vähän katselemassa Forssan ja Tammelan rajalla olevia metsäteitä, sieltä varrelta nämä kuvatkin. Aina välillä otetaan lenkeilläkin joku pieni "tottelevaisuusosio", sivulletuloa, maahanmenoa ja istumista. Kotona on ruvettu sivulletulosta jatkamaan askel kerrallaan seuraamisen alkeisiin ja olen myös ruvennut hieman pidentämään käskytysmatkaa niin että jätän Riesan istumaan ja siirryn askeleen-pari poispäin ennen maahanmeno-käskyä (ja siirryn taas melkein viereen kun pyydän takaisin istumaan, koska se on vaikeata). Riesa on saanut maalla myös hyvää treeniä rauhassa "yksin" odottamisesta, kun oltiin pääsiäisruokailemassa salin puolella ja pentu joutui odottamaan olohuoneen puolella - ja aika hyvin se meni, vaikka välissä oli hetki (kun minä tulin sisälle ja menin syömään), että tarvi käydä monen monta kertaa palauttamassa se takaisin toiseen huoneeseen. Ihan eritavalla rauhassa tuo kyllä on moisissa tilanteissa kuin mitä esim. Roosa.

Tein pitkästä aikaa jotain Pastankin kanssa. Ihan niinkin isoa, että käytiin tallissa harjattavana ja jatkoin pienesti tukan siistimistä. Ehkä se kesään mennessä on siistitty! Etuosassa alkaa tumman "pohjavillan" alta kuultamaan jo aika monessa paikkaa kesäkarva, kun taas takaosa on vielä lähes kokonaisuudessaan pidemmän talvikarvan peitossa - tai sitten sillä ei ole siellä samanlailla tumma aluskarva talvitakissaan, kuin mitä etuosassa. Jalkojen harjaaminen meinasi olla neidin mielestä liikaa vaadittu, mutta hieman harjoja vaihdellen ja alkuun jalka nostaen ja niin harjaten saatiin taas muistumaan osin mieleen, että sen koiven voi kyllä pitää lattiassa myös harjauksen aikana. Takaisin tarhaan viedessä peruuteltiin aika monesti ja vaadin nimenomaan pää kohtalaisen alhaalla peruuttamista ja kyllä Asta kohtuullisesti pysyikin rauhallisena, vaikka vähän virtaa olikin ja Lilikin juoksenteli tarhassa vieressä..

Ai niin, tänään otettiin pitkästä aikaa varistreeniä Riesan kanssa, nyt tavoitteena "oikeasti" saada se ymmärtämään mitä linnulle tehdään ja mihin se viedään. Lintu oli selkeästikin aivan käsittämätön asia, kun se oli sisällä. Sitä ihmeteltiin ja tapitettiin ensin miuta pitkän aikaa, ennenkuin sitten koetti tehdä jotain variksellekin. Lopulta yritysten ja erehdysten ja pienen leikillä innostamisen myötä saatiin pari ihan kivaa noudon alkumuotoa aikaiseksi ja jätettiin homma muhimaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti